miercuri, 16 ianuarie 2013

Romania "obeza"

   Felicitari Romania! Dupa 9 decembrie, Romania a devenit „obeza” la propriu: Parlament cu 588 de parlamentari, neincapatori in sala de sedinte, Guvern cu 26 de ministri, fiecare minister avand 2 secretari de stat, altele 3. Asta va fi Romania in urmatorii 4 ani. Spre bucuria noastra, ei vor avea acelasi buget ca si cel anterior, declaratie facuta de Victor Ponta, in investirea sa ca prim-ministru.
   Sa credem in eficienta acestui guvern, altceva nu ne mai ramanem de facut. Parlamentul are oameni de tot soiu: oameni de afaceri, ingineri si profesori, fosti primari si consilieri, Gigi Becali, si... luptatori profesionisti. Toti formeaza coloritul Parlamentului de astazi. As putea sa vorbesc de ei foarte mult ca-s foarte multi. Cu siguranta presa ii are in vizor, si vor aparea articole foarte interesante despre multi din ei.
   O mare curiozitate ma framanta privind la personalitatile guvernului Ponta II. Asadar, componenta guvernului Ponta investit in functie pe 21 decembrie 2012:
Premier: Victor Ponta – PSD (al 89-lea premier al Romaniei)
VICEPREMIERI: Liviu Dragnea-PSD, Daniel Chiţoiu-PNL, Gabriel Oprea-UNPR.
MINISTRI
1.Buget - Liviu Voinea (PSD) ministru delegat
2. Marile Lucrări Publice - Dan Şova (PSD)  ministru delegat (departament în cadrul Secretariatului General al Guvernului)
3. Energie - Constantin Niţă (PSD)
4. Comunicaţii - Dan Nica (PSD)
5. Apărare - Mircea Duşa (PSD)
6. Exerne - Titus Corlăţean (PSD)
7. Administraţie Dezvoltare regională - Liviu Dragnea (PSD)
8. Fonduri Europene - Eugen Teodorovici (PSD)
9. Industrie - Comerţ -Competitivitate - Varujan Vosganian (PNL)
10. Mediu - Rovana Plumb (PSD)
11. Educaţie - Remus Pricopie (PSD)
12 Interne - Radu Stroe (PNL)
13. Muncă - Mariana Câmpeanu (PNL)
14. Cultură - Daniel Barbu (PNL)
15. Transporturi - Relu Fenechiu (PNL)
16. Finanţe - Daniel Chiţoiu (PNL), vicepremier.
17. Agricultură - Daniel Constantin (PC)
18.IMM-Turism- Mediul de Afaceri - Maria Grapini (PC)
19. Sănătate - Eugen Nicolăescu (PNL)
20. Justiţie - Mona Pivniceru
21. Păduri şi Ape - PNL - Lucia Varga (PNL)
22. Ministerului Tineretului şi Sportului - Nicolae Bănicioiu (PSD)
23. Relaţia cu parlamentul - Mihai Voicu (PNL) ministru delegat
24. Dialog Social - Doina Pană - ministru delegat
25. Românii din Diaspora -  Cristian David  (PNL) ministrul Delegat
26. Cercetare - Mihnea Costoiu (PSD) - ministru delegat

Declaratia de avere a demnitarilor statului a provocat controverse si discutii intotdeauna. Evenimentul Zilei ia în discuţie averile membrilor Guvernului Ponta II.
"Potrivit declaraţiilor de avere, cei mai bogaţi membri ai Guvernului sunt liberalul Relu Fenechiu, parlamentar din 2004, şi 'baronul' Liviu Dragnea, care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman din anul 2000. Ambii au fost în atenţia mass-media prin anchetele procurorilor DNA deschise împotriva lor: Fenechiu pentru afacerile suspecte de corupţie, iar Dragnea pentru infracţiuni de fraudă electorală. Firmele lui Fenechiu au avut mai multe contracte cu statul.
De asemenea, atrage atenţia pasiunea pentru artă a miniştrilor. Dan Şova are o colecţie de monezi de 15.000 de euro, iar profesorul Daniel Barbu a investit 90.000 de euro în mobilă, artă decorativă şi pictură ", arată EVZ.
   O alta sursa scrie ca declaratiile de avere ale noilor ministri arata ca reprezentantii PNL au mai putini bani in conturi decat cei ai PSD. Social-democratii stau foarte bine si in privinta terenurilor. PNL are trei ministri care declara ca nu au niciun leu pus deoparte. Este vorba despre ministrul Culturii, Daniel Barbu, ministrul Apelor si Padurilor, Lucia Varga, si ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David. Conturile acestora sunt goale, in schimb compenseaza cu alte valori. De exemplu, Daniel Barbu are mobila europeana din secolele XII-XIX in valoare de 40.000 de euro si pictura tot europeana din secolele XVI-XIX in valoare de 30.000 de euro. De asemenea, si Cristian David declara bijuterii si pietre pretioase care sunt cotate la 45.000 de euro. Insa onoarea liberala este reparata de ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, caruia ii trebuie o anexa separata pentru a trece multitudinea de conturi. El a trecut doua conturi relativ modeste, dar adauga ca mai sunt inca zece pagini intr-o anexa care nu apare pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate.
   La randul lor, pesedistii exceleaza in numarul de case si terenuri. Aproape toti ministrii PSD au cel putin cate un apartament si o casa de locuit.
Cele mai multe case le are vicepremierul Gabriel Oprea, al carui partid va fuziona in curand cu PSD. El are nu mai putin de sapte apartamente, case de locuit si case de vacanta, la care se adauga si un spatiu comercial. Campion in terenuri dintre membrii Cabinetului Ponta este proaspatul ministru al Energiei, Constantin Nita. El are 14 terenuri, intravilane si agricole, in Brasov, Buzau si Braila.
  Prim-ministrul Victor Ponta, si-a trecut in declaratia de avere depusa la Biroul Electoral Central doua locuinte, un teren, dar si trei conturi bancare, insa nicio masina. Premierul detine un teren intravilan de 1.371 de metri patrati, in satul Baia de Fier, comuna Baia de Fier, din judetul Gorj, pe care l-a dobandit in anul 2006. Totodata, potrivit site-ului Agentiei Nationale de Integritate, Ponta are o casa de locuit cu o suprafata de 63 de metri patrati, in acelasi loc, dobandita tot in 2006, dar si un apartament in Bucuresti, de 94 de metri patrati.
  Victor Ponta nu are trecute in declaratia de avere masini sau alte bunuri mobile valoroase, insa a vandut, pe 7 martie 2012, un apartament si o garsoniera unei persoane fizice, Ionut Speteanu, pentru 130.000 de euro, respectiv 80.000 de euro.
  In ceea ce priveste conturile bancare, presedintele PSD are trei conturi la doua banci: doua conturi in lei, in valoare totala de peste 60.000 de lei, si unul in valoare de peste 15.000 de euro. Social-democratul nu are insa nicio datorie si niciun imprumut acordat.
  Veniturile sale din ultimul an fiscal au fost de 50.784 de lei, reprezentand indemnizatia primita pentru activitatea sa in Camera Deputatilor, in timp ce sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu, a primit 72.964 de euro, reprezentand indemnizatia de la Parlamentul European.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu